Skip to main content

Priporočljive kombinacije vzajemnih skladov NLB Skladi

Razlog za razporeditev premoženja v več vzajemnih skladov je predvsem doseganje koristnih učinkov dodatne razpršitve premoženja.

Vlagatelj, ki bo na primer premoženje razporedil v pet vzajemnih skladov različnih ponudnikov, ki nalagajo v evropske delnice, svoje razpršitve naložb ne bo kaj dosti povečal oziroma bo dosegel celo nižjo razpršitev naložb kot vlagatelj, ki premoženje razporedi le v vzajemni sklad enega ponudnika s širšo naložbeno usmeritvijo (na primer v podsklad NLB Skladi - Globalni uravnoteženi).

Izbira števila ter kombinacije vzajemnih skladov NLB Skladi je odvisna od finančnega profila vlagatelja ter od razpoložljivih prihrankov. Z večanjem razpoložljivih sredstev se namreč možnosti večajo. Pri tem je pomembno, da vlagatelj z več prihranki ne veča števila vzajemnih skladov samo zaradi obsega prihrankov, temveč zaradi ciljev, ki jih skuša na ta način doseči. Če vlagatelj nima posebnih zahtev, ni smiselno, da nalaga v več vzajemnih skladov, saj se z večanjem števila vzajemnih skladov povečujejo transakcijski stroški vlagatelja. Več sredstev vlagatelju predvsem omogoča, da premoženje učinkovito razporedi v več različnih vzajemnih skladov, a naj to stori predvsem takrat, ko ima za to ustrezne razloge.

Priporočamo vam, da se o možnosti varčevanja v vzajemnih skladih NLB Skladi ter o priporočljivih kombinacijah pozanimate v najbližji poslovalnici banke NLB Skupine oziroma pokličite brezplačno modro številko 080 - 22 86 in se dogovorite za termin sestanka s finančnim svetovalcem.

NLB 2012 Vse pravice pridržane.

Piškotki

PiškotkiSpletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.