Skip to main content

Portfelji upravljanja med skladi

Konzervativni portfelj skladov

Konzervativni portfelj je primeren za vse, ki dajete izrazito prednost varnosti pred donosnostjo, saj vsebuje približno 85 % varnejših obvezniških naložb. Zaradi nizke povezanosti med donosnostmi delnic in obveznic je v portfelju ciljno 15 % in ne več kot 25 % delniških naložb, kar zaradi dodatne razpršenosti znižuje naložbeno tveganje.

Preudarni portfelj skladov

Preudarni portfelj prinaša visoko stopnjo varnosti, vendar je ob nekaj višjem prevzetem naložbenem tveganju tudi potencialna donosnost višja. Približno četrtina portfelja bo sestavljena iz delniških naložb, varno osnovo pa predstavlja ciljni delež obvezniških naložb.

Uravnoteženi portfelj skladov

Uravnoteženi portfelj podskladov krovnega sklada NLB Skladi bo osnovna izbira največjega števila vlagateljev, saj prinaša srednje razmerje med pričakovano donosnostjo in prevzetim naložbenim tveganjem. V ta portfelj so v približno enakem razmerju vključene delniške in obvezniške naložbe.

Ambiciozni portfelj skladov

Za ustvarjanje nadpovprečne donosnosti je potrebno imeti ambicije. Ambiciozni portfelj podskladov krovnega sklada NLB Skladi skladno z analitskimi pričakovanji vključuje takšne naložbe, ki bodo prinašale nadpovprečno donosnost ob seveda še vedno sprejemljivi ravni tveganja.

Dinamični portfelj skladov

Namenjen vsem, ki življenje zajemajo z veliko žlico. V Dinamični portfelj so vključene naložbe, ki prinašajo izrazito nadpovprečne pričakovane donosnosti. Zlasti na daljši rok je naložbeno tveganje tega portfelja še vedno sprejemljivo, kratkoročno gibanje pa bo lahko tudi nekoliko turbulentno. 

Portfelj po izbiri

Če vam noben od pripravljenih portfeljev ni pogodu, si lahko izberete tudi čisto svojega. Donosnega ali nizko tveganega. Svetovalci NLB Privatnega bančništva vam bodo z veseljem svetovali glede trendov na kapitalskih trgih.

Primerjava podskladov krovnega sklada NLB Skladi

NLB 2012 Vse pravice pridržane.

Piškotki

PiškotkiSpletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.