NLB Skladi

Izračuni Tečajnica

BBrez upoštevanja škodljivih vplivov investicijskih odločitev na dejavnike trajnostnosti

Družba NLB Skladi v skladu z Uredbo 2019/2088 (t.i. SFDR uredba) ne upošteva škodljivih vplivov investicijskih odločitev na dejavnike trajnostnosti.

Družba NLB Skladi se je tako odločila v skladu z možnostmi, ki jih določa Delegirana Uredba Komisije (EU) 2022/1288 o dopolnitvi Uredbe 2019/2088 in ker ocenjuje, da so obstoječe t.i. ESG politike, ki so tudi razkrite na spletni strani družbe v razdelku Kako upravljamo premoženje?, ustrezne in proporcionalne glede na velikost in obseg sredstev v upravljanju in s tem povezanimi stroški za vlagatelje.

Družba NLB Skladi se lahko odloči, da bo v prihodnosti upoštevala glavne škodljive vplive investicijskih odločitev na dejavnike trajnosti, če bo ocenila, da obstoječe ESG politike niso več ustrezne ali smiselne oziroma če bo tako zahtevala hitro spreminjajoča se zakonodaja na področju trajnostnih naložb, tveganj, glavnih škodljivih vplivov, ipd.  Vsaka takšna morebitna sprememba bo tudi ustrezno razkrita vlagateljem.

Razkritje politik sodelovanja

Družba NLB Skladi aktivno lastništvo uveljavlja s politikami:

  • o sodelovanju delničarjev za portfelje gospodarjenja s finančnimi instrumenti
  • o sodelovanju delničarjev za podsklade Krovnega sklada NLB Skladi in
  • povzetkom politike družbe NLB Skladi o glasovanju in udeleževanju na skupščinah družb,

ki so vse na voljo na povezavi Kako upravljamo premoženje?.  

Mednarodne zaveze

Vse mednarodne zaveze NLB Skupine so razkrite na povezavi: https://www.nlb.si/trajnost.

Prijavite se na e-novice

Varnostna koda

Vaša privolitev je v skladu z Informacijo o varstvu osebnih podatkov v družbi NLB Skladi in velja do preklica ter jo lahko pisno prekličete kadarkoli na sedežu družbe NLB Skladi, upravljanje premoženja, d.o.o., Tivolska cesta 48, 1000 Ljubljana ali na elektronski naslov dpo@nlbskladi.si. Dokument Informacija o varstvu osebnih podatkov se nahaja na tej povezavi.

 

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.