Skip to main content

Temeljna načela

Družba NLB Skladi razvija naložbeno-varčevalne produkte upoštevaje cilj doseganja dolgoročnih varčevalnih ciljev vlagateljev. Na vpisnih mestih skuša pomagati pri izbiri vzajemnega sklada ali portfelja gospodarjenja, ki v največji meri ustreza varčevalnim ciljem, finančnim razmeram ter odnosu do tveganja stranke ali vlagatelja.


Premoženje vlagateljev in strank upravljajo dobro usposobljeni upravitelji, ki imajo zaledje v analitski službi, ki s ciljem doseganja uspešnosti upravljanja premoženja nenehno raziskuje dogajanja na borzah in finančnih trgih nasploh, gospodarstva, gospodarske panoge in podjetja. Upravitelji premoženja poskrbijo tudi, da pri upravljanju premoženja naložbe vzajemnega sklada oziroma portfeljev strank dovolj razpršijo, da vlagatelji in stranke po nepotrebnem ne sprejemajo previsokega naložbenega tveganja.


Družba pri poslovanju zasleduje stroga načela upravljanja s tveganji, ki omejujejo izpostavljenost družbe in vlagateljev prekomernim tveganj ter nadzirajo sprejeta tveganja poslovanja, ter z učinkovitim sistemom notranjih kontrol, ki obsega poleg funkcije upravljanja s tveganji tudi funkcijo zagotavljanja skladnosti in funkcijo notranje revizije, zagotavlja varnost, stabilnost, zakonitosti in transparentnost poslovanja.

Kako upravljamo premoženje?

NLB 2012 Vse pravice pridržane.

Piškotki

PiškotkiSpletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.