Skip to main content

Varčevanje za otroke

Starši imamo do lastnih otrok ogromno odgovornost. Poleg zagotavljanja varnega in zdravega okolja, primerne izobrazbe, vzgoje, bontona, športnih spretnosti in številnih drugih vrednot se danes večina mladih staršev zaveda, kako pomembno je, da že danes pričnejo varčevati za čas, ko bo otrok potreboval še kaj drugega kot mamino pozornost, poln želodček in toplo sobico. Večji kot so otroci, dražje so igrače, in ne bo dolgo, ko boste izbirali prvi avtomobil, se čudili visokim stroškom študija in želeli vsaj malo finančno pomagati ob nakupu prvega stanovanja.

V NLB Skladih lahko za otroke varčujete brez vstopnih stroškov!

Ali ste vedeli?

Če ob rojstvu otroka sklenete postopno varčevanje v delniškem podskladu in varčujete 18 let po 40 EUR mesečno, bo vaš otrok lahko 5 let črpal pričakovano štipendijo v višini približno 400 EUR.

Zakaj za otroke varčevati v podskladih krovnega sklada NLB Skladi?

  • Možnost varčevanja z zelo malimi zneski: v podskladih krovnega sklada NLB Skladi lahko varčujete že s 40 EUR mesečno. Vplačevanje lahko prilagajate svojim potrebam in zmožnostim.
  • Varčevanje brez vstopnih stroškov
  • Naložba je v lasti otroka: izbrani podsklad je lahko sklenjen na otrokovo ime. Tako dedki, babice, strici, tete in drugi vedo, da bo nakazan denar res namenjen otroku. Varčevanje na otrokovo ime spodbuja tudi disciplino, ki je ključna za uspeh z naložbami na finančnih trgih, dolgoročnost in postopnost varčevanja pa omejujeta tveganje velikih izgub.
  • Načrt periodičnega izplačevanja: omogoča periodično črpanje privarčevanih sredstev, kar je zelo primerno pri varčevanju za dodatno štipendijo. Izračunajte štipendijo vašega otroka.
  • Pestra izbira podskladov: varčevanje za otroka se prične v delniških skladih. S približevanjem trenutka črpanja lahko prehajamo v manj tvegane uravnotežene podsklade. Vsi so v ponudbi NLB Skladov, med njimi lahko sredstva prenašate brez stroškov in z odlogom davčne obveznosti. Zaradi mladosti otroka tudi ob koncu varčevanja sicer najbrž ni razloga, da ne bi skoraj celotnih prihrankov imel v delniških skladih tudi čez 15 let.
  • Strokovni nasvet: pri izberi ustreznega podsklada za vašega otroka vam pomagajo naši pooblaščeni komercialisti na enem od preko 100 vpisnih mest NLB Skladi, v NLB Privatnem bančništvu oziroma NLB Kontaktni center. Za termin sestanka s finančnim svetovalcem lahko pokličete tudi na brezplačno modro številko 080 22 86.
  • Strokovno upravljanje: podsklade krovnega sklada NLB Skladi upravljajo izkušeni upravitelji premoženja z zaledjem v strokovnem teamu finančnih analitikov. Dnevno spremljajo dogodke na kapitalskih trgih in skrbno analizirajo družbe, ki so kandidati za vključitev v portfelj podskladov.
  • Stroškovno in davčno izjemno učinkovito varčevanje: popusti na vstopne stroške  in davčne ugodnosti.

NLB 2012 Vse pravice pridržane.

Piškotki

PiškotkiSpletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.