Skip to main content

Zgradite portfelj

Izbira podskladov naj temelji na vašem finančnem profilu, dodatno pa pred izbiro posameznega podsklada preglejte tudi druge značilnosti podsklada, kot so višine provizij instroškov, ki jih zaračunavajo, dodatne koristi, ki jih nudijo (na primer varčevalni načrti),način upravljanja premoženja podsklada in drugo.

Izbiro ustrezne kombinacije podskladov krovnega sklada NLB Skladi vam želimo čim bolj olajšati, zato smo našo ponudbo podskladov  krovnega sklada NLB Skladi razdelili na tri ravnitemeljnodopolnilno in dodatno.

Temeljna raven

Temeljna raven predstavlja za večino vlagateljev optimalno izhodiščno naložbeno usmeritev: dobro razpršene naložbe v delnice in obveznice na največjih in najbolj razvitih kapitalskih trgih v svetu z manjšim dodatkom naložb na slovenskem kapitalskem trgu. Temeljno raven v ponudbi podskladov krovnega sklada NLB Skladi predstavlja podsklad NLB Skladi - Globalni uravnoteženi.

Več o priporočljivih kombinacijah podskladov krovnega sklada NLB Skladi


Dopolnilna raven

Kombinacija naložb na temeljni ravni, ki jo nudi podsklad NLB Skladi - Globalni uravnoteženi, ni ustrezna za vsakogar, saj imamo vlagatelji različna izhodišča in želje.Vlagatelj lahko sestavo naložb prilagodi tudi tako, da naložbo v podskladu NLB Skladi - Globalni uravnoteženi dopolni z enim ali več drugimi podskladi krovnega sklada v ponudbi družbe NLB Skladi, ustrezno osnovno kombinacijo pa lahko vlagatelj ustvari tudi neposredno. Za ta namen so še posebej ustrezni podskladi krovnega sklada NLB Skladi dopolnilne ravni, saj so njihove naložbe zelo dobro razpršene:

Več o priporočljivih kombinacijah podskladov krovnega sklada NLB Skladi

Dodatna raven

Veliko vlagateljev se danes ne zadovolji več le z naložbo v investicijske sklade z osnovnimi dobro razpršenemi naložbenimi usmeritvami. Svojo naložbo želijo dopolniti z investicijskimi skladi z ožjimi naložbenimi usmeritvami ali z naložbenimi usmeritvami, za katere ocenijo, da imajo še posebej ugodno perspektivo. Zato so ožje naložbeno usmerjeni podskladi lahko zelo koristno dopolnilo podskladom v naši temeljni in dopolnilni ponudbi, vendar pa je prav, da vlagatelj pri odločanju ohrani trezno glavo. To pomeni, da se o naložbah v posamezno ožje področje odloči na osnovi realnih pričakovanj o perspektivi posameznih področij, ne pa zaradi preteklih donosnosti in nekritičnih napovedi, ki se pogosto pojavljajo v javnosti. Specializacija podsklada je namreč navadno povezana z višjim naložbenim tveganjem.

Pomembna značilnost podskladov krovnega sklada NLB Skladi je, da tudi podskladi na dodatni ravni nudijo precejšnjo razpršitev in takšno kombinacijo naložb, ki ustvarjakonkurenčno razmerje med pričakovano donosnostjo in naložbenim tveganjem. Specializacija podskladov po eni strani omogoča vlagatelju, da ima koristi od nalaganja v ožje usmerjeno področje, po drugi strani pa specializacija ni tako velika, da bi se naložbeno tveganje zelo povečalo.

Vsi podskladi na dodatni ravni lahko tvorijo koristen dodatek naložbam v podsklade na temeljni in dopolnilni ravni, večji, bolj poučeni vlagatelji in tisti s posebnimi zahtevami pa lahko svoje finančno premoženje, ki ga razporedijo v podsklade, oblikujejo tudi samo na osnovi podskladov na dodatni ravni. Podsklade krovnega sklada NLB Skladi na dodatni ravni predstavljajo:

Več o priporočljivih kombinacijah podskladov krovnega sklada NLB Skladi

Priporočamo vam, da se o možnosti varčevanja v podskladih krovnega sklada NLB Skladi ter o priporočljivih kombinacijah pozanimate v najbližji poslovalnici banke NLB Skupine oziroma pokličite brezplačno modro številko 080 - 22 86 in se dogovorite za termin sestanka s finančnim svetovalcem.

NLB 2012 Vse pravice pridržane.

Piškotki

PiškotkiSpletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.