Skip to main content

Varčevanje za večje nakupe

Nakup počitniške hišice čez 15 let, nakup novega avtomobila čez 5 let, nova streha in okna na hiši ter ureditev mansarde. Za vsak večji nakup praviloma varčujemo ali pa se zadolžimo. Vzajemni skladi so zelo primerna naložba za večje nakupe tudi v ne preveč oddaljeni prihodnosti, ustrezna izbira pa je odvisna od oddaljenosti in nujnosti načrtovanega nakupa.

Zakaj za večje nakupe varčevati v podskladih krovnega sklada NLB Skladi?

  • Pestra izbira: izbirate lahko med bolj donosnimi in bolj tveganimi delniškimi podskladi, ki so primerni za bolj oddaljene večje nakupe, in varnejšimi obvezniškimi podskladi, primernimi za zelo pomembne nakupe v bližnji prihodnosti.
  • Visoka likvidnost: kadarkoli lahko zahtevate izplačilo privarčevanih sredstev. Denar je nakazan na račun najkasneje v šestih delovnih dneh od podaje zahteve za izplačilo, praviloma pa tudi več dni hitreje. Pri tem ni nobenih skritih stroškov "predčasnega odkupa".
  • Možnost varčevanja z zelo malimi zneski: v podskladih krovnega sklada NLB Skladi lahko varčujete z NLB Skladi - Varčevalnim načrtom že s 40 EUR mesečno. Vplačevanje lahko prilagajate svojim potrebam in zmožnostim.
  • Strokovni nasvet: pri izberi ustreznega podsklada za večje nakupe vam pomagajo naši pooblaščeni komercialisti na enem od preko 100 vpisnih mest NLB Skladi.
  • Strokovno upravljanje: podsklade krovnega sklada NLB Skladi upravljajo izkušeni upravitelji premoženja z zaledjem v strokovnem teamu finančnih analitikov. Dnevno spremljajo dogodke na kapitalskih trgih in skrbno analizirajo družbe, ki so kandidati za vključitev v portfelj podskladov.
  • Stroškovno in davčno izjemno učinkovito varčevanje: popusti na vstopne stroške  in davčne ugodnosti.

Kateri podskladi so najprimernejši pri varčevanju za večje nakupe?

Izbira ustreznega podsklada je odvisna od oddaljenosti večjega nakupa.

Planirani večji nakup je oddaljen 7 let in več

Planirani večji nakup je oddaljen manj kot 7 let, a več kot tri leta

Planirani večji nakup je oddaljen manj kot tri leta

NLB 2012 Vse pravice pridržane.

Piškotki

PiškotkiSpletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.